Τα μωρά χρειάζονται ιδιαίτερη προστασία από τον ήλιο, γιατί η επιδερμίδα τους είναι εξαιρετικά ευαίσθητη. Πιο συγκεκριμένα, το δέρμα του βρέφους είναι πιo μαλακό, γιατί η εξωτερική προστατευτική κεράτινη στιβάδα δεν είναι αρκετά ώριμη μέχρι την ηλικία των 2 ετών περίπου. 

Επίσης, τα μελανοκύτταρα δεν έχουν ωριμάσει, με αποτέλεσμα η παραγωγή της μελανίνης να είναι πολύ μικρή, για αυτό θέλει ιδιαίτερη προσοχή. 

Ας δούμε παρακάτω κάποιους τρόπους για να προστατεύσουμε το δερματάκι του από τις βλαβερές υπεριώδεις ακτινοβολίες.  

Επιλέξτε την κατάλληλη ώρα για έξοδο

Καλό είναι να μένουμε μακριά από τον ήλιο μεταξύ 10 π.μ. και 16:00 μ.μ., επειδή εκείνες τις ώρες οι ακτίνες του ηλίου είναι πιο έντονες και οι πιθανότητες εγκαύματος μεγαλύτερες. Σε περίπτωση που βρεθείτε με το μωράκι σας έξω αυτές τις ώρες, καλό είναι να προστατευτείτε κάτω από τη σκιά ενός δέντρου ή μιας ομπρέλας. 

Φορέστε τα κατάλληλα ρουχαλάκια

Μην ξεχνάτε το καπελάκι του, ένα ολόσωμο μαγιό με UV προστασία και μακριά ανοιχτόχρωμα βαμβακερά φανελάκια. Επίσης, τα ρουχαλάκια θα πρέπει να είναι πλυμμένα με το κατάλληλο απορρυπαντικό ρούχων για να μην προκληθεί κάποιος ερεθισμός στο δερματάκι του.

Διαλέξτε το σωστό αντηλιακό

Η χρήση αντηλιακού δεν συστήνεται σε μωρά κάτω των 6 μηνών, αλλά τα μεγαλύτερα μωράκια μπορούν. Το αντηλιακό θα πρέπει να έχει δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF 50, να εφαρμόζεται μισή ώρα πριν την έκθεση στον ήλιο και η εφαρμογή του να επαναλαμβάνεται κάθε δύο ώρες! Επίσης, θα πρέπει να προσέξετε να μην περιέχει άρωμα και να είναι υποαλλεργικό. Για μεγαλύτερα παιδιά υπάρχουν και αντηλιακά, τα οποία είναι και αντικουνουπικά ταυτόχρονα. 

Εφαρμόστε σωστά το αντηλιακό

Φροντίστε να απλώσετε το αντηλιακό σωστά σε όλο το σωματάκι του μωρού. Πέρα από τα πόδια, τα χέρια και το πρόσωπο, εφαρμόστε αρκετή ποσότητα αντηλιακού και στα αυτιά, τον λαιμό, την πλάτη και τη μυτούλα του. Επίσης, στα χείλη, που είναι κι αυτά πολύ ευαίσθητα, μπορείτε να βάλετε lip balm με δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF 15.

Πολύ σημαντικό είναι να θυμάστε πως μόλις βραχεί το μωρό στη θάλασσα θα πρέπει να ανανεώσετε το αντηλιακό του, και μην σας ξεγελάσει κάποια συννεφιασμένη ημέρα! Η προστασία από τον ήλιο είναι απαραίτητη και εκείνες τις ημέρες! 


Στο Φαρμακείο μας και στο E-shop ourpharmacy.gr, θα βρείτε πολλές ιδέες τόσο σε βρεφικά όσο και σε παιδικά προϊόντα απόλυτα ασφαλή για το παιδί σας!


Συμβουλευτείτε τον Φαρμακοποιό σας!

Για οποιαδήποτε ερώτηση έχετε, μην διστάσετε να ρωτήσετε τον Φαρμακοποιό σας.