Μετά από τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού και την περίοδο των διακοπών η επιδερμίδα μας και τα μαλλιά μας μπορεί να είναι ταλαιπωρημένα και αφυδατωμένα και χρειάζονται τη φροντίδα μας. Παρακάτω ακολουθούν κάποια tips για την απόλυτη αναζωογόνηση και προετοιμασία για το κρύο του φθινοπώρου.

  1. Για ένα υγιές και λαμπερό δέρμα κάντε απολέπιση τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Η απολέπιση μας βοηθά να απαλλαγούμε από τα νεκρά κύτταρα και αφήνει την επιδερμίδα μας ανανεωμένη, λαμπερή, ελαφρύτερη και αναζωογονημένη. Επίσης, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και βελτιώνει τον τόνο της επιδερμίδας μας. Για το πρόσωπο επιλέξτε προϊόντα ήπιας απολέπισης, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας, για βαθύ καθαρισμό.


  1. Ενυδατώστε το σώμα σας σωστά. Όσο μειώνεται η θερμοκρασία, τόσο πιο σημαντικό είναι να ενυδατώνετε την επιδερμίδα σας. Επιλέξτε κρέμες που περιέχουν θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη C και βιταμίνη E και ενυδατώστε το σώμα σας μετά από κάθε ντους για μια ολονύκτια φροντίδα. Ενυδατώστε τα χείλη σας με ένα θρεπτικό lip balm με συστατικά όπως το αβοκάντο και το μέλι για να κρατήσετε τα χείλη σας ενυδατωμένα και προστατευμένα.



  1. Χρησιμοποιήστε μάσκα προσώπου για ενυδάτωση και λάμψη της επιδερμίδας σας. Η μάσκα θα αναζωογονήσει και θα απαλύνει το πρόσωπό σας από την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο μετά το καλοκαίρι. Υπάρχει μεγάλη επιλογή από μάσκες προσώπου ανάλογα με τις ανάγκες και τον τύπο της επιδερμίδας.


  1. Η κρέμα χεριών είναι το must προϊόν για το φθινόπωρο και όχι μόνο. Με το συνεχές πλύσιμο των χεριών αλλάζει το pH των χεριών μας και το δέρμα μας «σκάει». Η κατάλληλη κρέμα χεριών θα κρατήσει τα χέρια ενυδατωμένα, θα έχει αντιγηραντική δράση και θα φροντίσει και τα νύχια να μην ξεφλουδίζουν.


  1. Ενισχύστε την υγεία και την ενυδάτωση των μαλλιών σας με τα κατάλληλα λαδάκια, μάσκες και κρέμες μαλλιών, με κύρια συστατικά το λάδι καρύδας και το έλαιο argan. Επίσης, ανανεώστε τα μαλλιά σας, κόβοντας τις καταστραμμένες άκρες και την ψαλίδα στο κομμωτήριο και κάνοντας μία θεραπεία επανόρθωσης.


  1. Η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Μην ξεχνάτε το αντηλιακό προσώπου σας, το οποίο θα πρέπει να εφαρμόζετε καθημερινά και να ανανεώνετε συνεχώς. Μπορείτε να επιλέξετε και μια BB ή CC κρέμα, η οποία έχει UV προστασία και μπορεί να καλύψει και οποιαδήποτε ατέλεια.


Και μην ξεχνάτε να πίνετε πολλά υγρά, κυρίως νερό, να περπατάτε, να τρέφεστε υγιεινά και να χαμογελάτε, γιατί η λάμψη και η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας!